Yoga på Arheden Hälsa.

Yoga är en kraftfull metod som kan främja både din fysiska och mentala hälsa. På Arheden erbjuder vi olika yogaklasser som har potential att förbättra din hälsa och rörlighet på många olika sätt.

Välkommen till Arheden Hälsa för massage och avslappning.

Förbättra din hälsa & rörlighet med oss.

Särkilda  evenemang

Genom att regelbundet delta i våra yogaklasser kan du öka din kroppsstyrka, flexibilitet och balans. Yoga hjälper dig att bli mer medveten om din kropp och att förbättra din hållning, vilket kan bidra till att förebygga skador och lindra värk och spänningar. Dessutom kan yoga bidra till att förbättra din cirkulation och andning, vilket kan leda till ökat välbefinnande och energi.

Utöver de fysiska fördelarna kan yoga även ha positiva effekter på din mentala hälsa. Genom att hjälpa dig att varva ner och koppla av kan yoga bidra till minskad stress och ångest, och till att förbättra din sömn och ditt allmänna humör.

  Våra pass.

  Schemalagda pass

  Klippkort på 8 tillfällen går att köpa

  Särkilda  evenemang

  Tisdagar & söndagar

  Rörlighetsträning

  Start 21/1- 20/2

  10:15-10:45

  10 tillfällen 800:-
  Klippkort 5 ggr 480:-
  Enstaka tillfällen 120:-

  Onsdagar

  MediYoga – Stresshantering & Lugna ditt system

  17:30-18:45

  8 tillfällen 1750:-
  Drop-in 230:-

  Söndagar

  Barnyoga

  Start 21/1

  09:30-10:00

  5 tillfällen 400:-
  Enstaka tillfällen 100:-

  Särkilda  evenemang

  13/2, 18:00 – 19:30

  Evenemang: klimakteriet- kost och träning

  150:-

  Under klimakteriet är det mycket som förändras. På detta event pratar vi om hur man kan tänka kring mat och träning. Vad både psykiska och fysiska besvär kan bero på och hur man ska få ihop vardagen. Ta gärna med frågor och funderingar. Vi bjuder på lättare tilltugg.

  5/3, 18:00-19:30

  Löpevent – inför loppet

  150:-

  Du som tränar inför GBG- varvet, maraton, en svensk klassiker eller något annat motionslopp, eller som vill göra det i framtiden är välkommen på detta event. Det kommer handla om hur du lägger upp din träning, kost och återhämtning på bästa sätt för att få en trevlig resa fram till ditt lopp. Vi går igenom träningsupplägg under hela din resa, vad man ska tänka på innan och under loppet gällande energiintag samt andra spännande funderingar som kommer upp. Det kommer bjudas på lättare tilltugg under kvällen.

  ”Varmt välkommen till vår lugna oas, förberedd med mattor och tillbehör. Allt du behöver är dig själv. Innan passet startar, njut av en avslappnande kopp te i vårt väntrum, på vår bekostnad. Ta ett andetag, dyk in i nuet och återhämta dig.

  Vi ser fram emot ditt besök!”

  Vilken typ av Yoga passar dig?

  Medicinsk yoga (Mediyoga)

  Medicinsk Yoga, även känd som MediYoga, är en unik form av terapeutisk yoga som utvecklades i Sverige av dess grundare, Göran Boll. Denna form av yoga är skapad med hänsyn till både kroppens och sinnet behov och är designad för att vara tillgänglig och fördelaktig för alla, oavsett ålder eller fysisk kondition.

  MediYoga har blivit föremål för ett antal vetenskapliga studier i Sverige, vilka har visat på tydliga positiva effekter för en rad olika hälsoproblem. Detta inkluderar stress, ospecificerad ryggsmärta, sömnproblem, förmaksflimmer och högt blodtryck. Resultaten från dessa studier pekar på att MediYoga kan fungera som en effektiv komplementär behandlingsmetod vid sidan av traditionell medicinsk behandling.

  Vare sig du är ny till yoga eller en erfaren utövare, erbjuder MediYoga en unik och meningsfull metod för att utforska och förbättra din hälsa. Vi ser fram emot att få välkomna dig till våra MediYoga-sessioner och att tillsammans arbeta mot större hälsa och harmoni i ditt liv.

  Migrän & Huvudvärksyoga

  Att leva med konstant smärta är ingen liten sak. Det påverkar inte bara vår fysiska hälsa, utan kan också ha djupgående effekter på vårt mentala välbefinnande, leda till stress och ångest och i värsta fall till isolering och depression.

  Men det finns hjälp att få. På Arheden erbjuder vi en specialkurs för dem som lider av migrän och spänningsrelaterad huvudvärk. I denna kurs kommer du att få lära dig specifika övningar designade för att lindra just dessa typer av smärta.

  Dessa övningar är inte bara fysiska, de är också ett sätt att förstå och hantera din smärta på ett mer holistiskt sätt. Genom att kombinera fysiska rörelser med avslappningstekniker och medveten andning, kan dessa övningar hjälpa till att lindra spänningar och stimulera kroppens egna läkningsprocesser.

  Så, om du är trött på att känna dig begränsad av din huvudvärk, varför inte ta steget och prova vår kurs? Tillsammans kan vi arbeta för att du ska kunna ta tillbaka kontrollen över din hälsa och ditt liv.

  Yinyoga

  Yinyoga är en meditativ och reflekterande form av yoga, vilket skiljer den från mer fysiskt intensiva yogaformer. Dess lugna och inkännande karaktär skapar en unik yogastil som fokuserar på fascia – det bindvävslager som omger våra muskler – snarare än själva musklerna. Denna speciella inriktning skiljer den från mer dynamiska former av yoga, som ofta har en mer muskelcentrerad inriktning.

  Med dess mjuka, uthålliga och djupt fokuserade sträckningar, arbetar yinyoga för att gradvis töja ut och mjuka upp fascia och bindväv. Detta kan bidra till att förbättra rörlighet och flexibilitet i kroppen, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för dem som upplever stelhet eller begränsad rörlighet.

  Men yinyoga är mer än bara en fysisk praktik. Genom att tillåta oss att tillbringa tid i varje position, främjar yinyoga även inre lugn och självreflektion. De långsamma och medvetna rörelserna uppmuntrar oss att stanna upp, andas och rikta vår uppmärksamhet inåt. Detta kan vara en kraftfull praxis för att främja mental klarhet och känslomässig balans, samt för att minska stress och oro.

  För alla, från nybörjare till erfarna yogis, erbjuder yinyoga en sällsynt möjlighet att sakta ner, reflektera och ansluta djupare till vår kropp och vårt inre landskap. Genom att skapa utrymme för att slappna av och bara ”vara”, kan yinyoga hjälpa oss att hitta ett större sinne av lugn och välbefinnande i våra hektiska liv.

  Barnyoga

  Barnyoga är ett unikt program som har skräddarsytts särskilt för barn mellan 3 och 12 år. Vi inser att även de yngsta i vårt samhälle kan dra nytta av de otaliga fördelarna med yoga, och därför har vi utformat en omgivning som är både rolig och trygg, men samtidigt lugnande och stödjande.

  Barnyoga ger en introduktion till yoga på ett lekfullt och engagerande sätt, vilket gör det till en njutbar aktivitet för barnen. Genom att leka och utforska rörelser och poser, får barnen möjlighet att utveckla sin kroppskontroll och balans på ett naturligt och givande sätt. Varje yogasession innehåller en blandning av fysiska övningar, avslappningstekniker och mindfulness-övningar, alla anpassade för att passa denna unga åldersgrupp.

  Dessutom bidrar barnyoga till att stärka barns självkänsla och självförtroende. Genom att uppmuntra till självuttryck och inre reflektion, hjälper barnyoga barnen att känna sig säkrare på sig själva och deras förmågor. Yoga kan också hjälpa till att främja koncentration och fokus, vilket kan gynna barnen i deras dagliga liv och skolgång.

  Vi strävar efter att skapa en rolig och positiv upplevelse för varje barn, oavsett tidigare erfarenhet av yoga. Genom att införliva berättelser, spel och kreativa rörelser i våra yogaklasser, strävar vi efter att inspirera barnens fantasi och uppmuntra till en livslång kärlek till yoga och rörelse.

  Främja din fysiska och mentala hälsa med Yoga på Arheden.

  Yoga är en kraftfull metod som kan främja både din fysiska och mentala hälsa. På Arheden erbjuder vi olika yoga-klasser som har potential att förbättra din hälsa och rörlighet på många olika sätt.

  Genom att regelbundet delta i våra yoga-klasser kan du öka din kroppsstyrka, flexibilitet och balans. Yoga hjälper dig att bli mer medveten om din kropp och att förbättra din hållning, vilket kan bidra till att förebygga skador och lindra värk och spänningar. Dessutom kan yoga bidra till att förbättra din cirkulation och andning, vilket kan leda till ökat välbefinnande och energi.

  Utöver de fysiska fördelarna kan yoga även ha positiva effekter på din mentala hälsa. Genom att hjälpa dig att varva ner och koppla av kan yoga bidra till minskad stress och ångest, och till att förbättra din sömn och ditt allmänna humör.