Behandlingar hos Arheden Hälsa.

Våra behandlingar är utformade för att förbättra både din hälsa och rörlighet. Oavsett om du kämpar med muskelsmärta, spänningar, huvudvärk, yrsel eller något annat hälsotillstånd, kan våra terapier ge lindring och förbättring.

Genom att stimulera kroppens egen läkningsprocess och öka blodcirkulationen, kan våra behandlingar hjälpa till att återställa muskelns elasticitet och styrka. Detta kan leda till förbättrad rörlighet och minskad smärta. Dessutom kan våra behandlingar hjälpa till att minska stress genom att frigöra kroppens egna lugnande hormoner.

Vilka behandlingar erbjuder vi?

Medicinsk Massageterapi

Medicinsk Massageterapi är en terapeutisk teknik som både främjar hälsa och hjälper till med rehabilitering. Denna behandling fokuserar på att återställa och upprätthålla en god fysisk kapacitet i rörelseapparaten, vilket innefattar alla muskler, leder, senor och ligament som möjliggör kroppens rörelse och stabilitet.

Denna terapi kan erbjuda lindring och hjälp med en mängd olika hälsoproblem. Till exempel:

  • Ömma och Spända muskler
  • Spänningshuvudvärk
  • Yrsel
  • Tinnitus framkallat av spänningar i musklerna

Genom att anpassa behandlingen till varje individs specifika behov och tillstånd kan Medicinsk Massageterapi erbjuda en effektiv väg till ökad hälsa och välbefinnande.

Medicinsk laserbehandling

Medicinsk laserbehandling är en evidensbaserad metod som stödjer och stärker kroppens egen förmåga till läkning. Genom att ljuset från lasern levererar energi direkt till kroppens celler, kan läkningsprocessen både påskyndas och intensifieras. Denna behandling bidrar till att minska inflammation, lindra smärta och minska svullnad, vilket i sin tur kan öka rörligheten i till exempel en begränsad led. Behandlingen är helt smärtfri och ljuset penetrerar kroppsvävnaden till ett djup på omkring 10-12 cm.

Laserbehandling har vetenskapligt stödd effekt på tillstånd som artros, hälsporre, benhinneinflammation, seninflammation, tennisarmbåge/golfarmbåge och triggerpunkter i musklerna.

Varje behandlingsprogram är evidensbaserat och anpassas efter specifika symptom eller diagnoser.

Träningsfysiologi & Personlig träning

Sätt igång med din träning, förbättra dina idrottsprestationer, planera din träning inför kommande tävlingar, få råd om kost och hantera muskelvärk samt främja avslappning.

Låt vår träningsfysiolog anpassa ett effektivt träningsprogram baserat på dina specifika behov och mål. Genom en detaljerad konsultation utvärderar vi din nuvarande fysiska kapacitet, dina hälsomål, tidigare träningsbakgrund och livssituation för att utforma det mest lämpliga träningsprogrammet just för dig.

Förebygg framtida hälsoproblem med oss på Arheden.

Att boka en tid hos oss innebär inte bara att du tar hand om eventuella aktuella hälsoproblem, utan det är också ett proaktivt steg mot att förebygga framtida problem. Genom regelbundna besök kan du bibehålla ditt välbefinnande och förebygga att mindre problem utvecklas till större hälsoutmaningar.

Så varför vänta? Ta hand om din kropp och boka en tid idag. Din hälsa är värd att investera i.