Medicinsk Massageterapi.

Din nyckel till hälsa i Halmstad

Medicinsk Massageterapi är en hälsofrämjande och rehabiliterande behandling som anpassas individuellt för att behandla en rad fysiska besvär, stimulera blodcirkulationen, öka muskelstyrkan och elasticiteten, samt främja avslappning och minska stress.

Boka din tid nu och ta det första steget mot en förbättrad hälsa.

Främjande av Hälsa och Rehabilitering genom Medicinsk Massageterapi.

Medicinsk Massageterapi är en djupt hälsofrämjande och effektiv rehabiliterande behandlingsmetod. Syftet med behandlingen är att hjälpa dig återerövra och bibehålla optimal funktionalitet och styrka i din rörelseapparat, för att du ska kunna njuta av en aktiv och smärtfri vardag.

Vi erbjuder hjälp med ett brett spektrum av åkommor, inklusive:

 • Lindring av ömma och spända muskler, för att ge dig tillbaka din rörelsefrihet
 • Behandling av spänningshuvudvärk, för att minska smärta och förbättra ditt fokus
 • Hantering av yrsel, för att förbättra din balans och säkerhet
 • Behandling av tinnitus, ofta framkallad av muskelspänningar, för att förbättra din hörsel och minskad stress
 • Behandling av smärta i käkarna, för att förbättra ditt tal och tugga
 • Behandling av falsk ischias, för att återställa rörlighet och komfort
 • Förbättring av nedsatt rörlighet i leder och muskler, för att öka din flexibilitet och styrka
 • Rehabilitering av idrottsskador, för att snabbt få dig tillbaka till din sport
 • Korrigering av hållningsproblematik, för att förbättra din hållning och självförtroende
 • Hantering av stress- och utmattningsproblematik, för att återställa din energi och livsglädje
 • Lösningsmetoder för cirkulationsproblem, för att främja optimalt blodflöde och välbefinnande.
Medicinsk massageterapi i Halmstad med Jenny Arheden.

Din resa börjar här: Boka din behandling idag.

Medicinsk Massageterapi är en hälsofrämjande och rehabiliterande behandling. Vårt fokus ligger på att återfå och bibehålla god fysik i din rörelseapparat. Vi kan hjälpa dig med ömma och spända muskler, spänningshuvudvärk, yrsel, och tinnitus, som är orsakat av spänningar i musklerna. Vi strävar alltid efter att erbjuda individanpassade behandlingar för bästa resultat

Certifierad massör Jenny Arheden.

Din Certifierade Medicinska Massageterapeut: En expert i din hälsa.

En Medicinsk Massageterapeut har gedigen utbildning inom både basmedicin och ortopedisk manuell terapi. Denna bredd och djup av kompetens säkerställer att vi har den kunskap och expertis som krävs för att ge dig bästa möjliga vård. Om ditt tillstånd kräver ytterligare specialiserad vård, kan du vara trygg i vetskapen om att vi kommer att hänvisa dig till en annan kvalificerad terapeut eller läkare för vidare utredning. Din hälsa är vår högsta prioritet, och vi är engagerade i att leda dig på vägen mot återhämtning och välbefinnande.

  Nu tillgängligt på Arheden

  Förbättra ditt välmående med Dry Needling.

  Dry needling är en terapi som använder nålar för att nå djupare vävnadslager. Behandlingens mål är att stimulera blodcirkulationen och frisätta toxiner i musklerna. Genom att placera nålen i en triggerpunkt framkallar vi en lokal ryckning i muskeln, känd som ’local twitch’. Detta resulterar i en avslappning och förbättrad cirkulation i den behandlade muskeln. Funktionen i en muskel som tidigare varit nedsatt på grund av en aktiv triggerpunkt kan återvinnas. Dry needling fungerar utmärkt som ett komplement till andra manuella terapier, inklusive medicinsk massage och positional release therapy. Det är också möjligt att endast få nålbehandling. Det är viktigt att notera att dry needling är en västerländsk metod och inte ska förväxlas med akupunktur, som är en del av kinesisk medicin.

  Dry needling kan ha positiva effekter på bland annat spänningshuvudvärk, muskelsmärta, muskelfunktionsstörningar, käkledsproblem och tinnitus.

  Vad kan du förvänta dig vid dina besök hos oss?

  1. Anamnes

  Vi inleder med att genomgå din hälsoprofil. Under detta skede tar terapeuten del av din historik, inklusive eventuell medicinering, befintliga sjukdomstillstånd, livsstil och fritidsaktiviteter.

  Denna grundliga genomgång gör det möjligt för oss att skapa en helhetsbild av din situation. Med denna förståelse kan vi skräddarsy en behandlingsplan som är specifikt anpassad för att möta dina unika behov och främja din hälsa och välbefinnande.

  2. Undersökning

  Vi genomför en noggrann och detaljerad undersökning för att identifiera var dina problemområden ligger. Denna undersökning inkluderar både aktiva och passiva tester, vilka utförs för att kunna fastställa var problematiken sitter. Aktiva tester innebär att du som patient utför rörelser och aktiviteter under vår observation, medan passiva tester innebär att vi som terapeuter manuellt undersöker din rörlighet och muskeltonus. Båda dessa metoder bidrar till en heltäckande bedömning som hjälper oss att skapa en exakt bild av dina nuvarande fysiska förhållanden.

  3. Behandling

  Våra huvudsakliga tekniker inkluderar svensk klassisk massage, triggerpunktsbehandling, mobilisering och stretching. Varje behandling skräddarsys dock för att möta individuella behov och bygger på resultaten från vår inledande undersökning.

  För att stödja ditt välbefinnande även utanför klinikens väggar, delar vi med oss av praktiska verktyg som du kan använda i din vardag. Dessa kan inkludera hemövningar såsom stretching, rehabiliteringsövningar eller andningsövningar. Vid uppföljande möten går vi gemensamt igenom dessa övningar för att utvärdera hur de påverkat dina muskler och leder. På så sätt säkerställer vi att du kontinuerligt gör framsteg på din väg mot förbättrad hälsa och välbefinnande.

  4. Massagens effekter

  Genom terapeutens varierande grepp och rörelser på musklerna stimuleras blodcirkulationen. När blodflödet ökar blir musklerna mer elastiska och starka, vilket hjälper dig att återvinna eller bibehålla rörlighet och minskar muskelspänningar. Förbättrad blodcirkulation skapar också en syrerikare miljö i blodet, vilket kan ha positiva effekter på tillstånd som spänningshuvudvärk och yrsel.

  En annan fördel med massage är frisättningen av oxytocin, kroppens eget ”lugn- och ro”-hormon. Oxytocin hjälper dig att slappna av och bidrar till att minska nivåerna av stresshormoner i kroppen.

  Vanliga frågor om Medicinsk Massageterapi.

  Vad innebär medicinsk massageterapi?

  Medicinsk massageterapi är en hälsofrämjande och rehabiliterande behandling som syftar till att återfå och bibehålla en god fysisk form i rörelseapparaten. Behandlingen kan hjälpa med en rad olika problem, inklusive ömma och spända muskler, spänningshuvudvärk, yrsel, tinnitus, ont i käkarna, idrottsskador, hållningsproblem, stress och utmattningsproblematik, samt cirkulationsproblem.

  Vad kan jag förvänta mig vid mitt första besök för medicinsk massageterapi?

  Vid det första besöket börjar vi med att gå igenom din medicinska historia, livsstil och eventuella fritidsaktiviteter. Detta följs av en undersökning med aktiva och passiva tester för att identifiera var problemet sitter. Behandlingen använder främst svensk klassisk massage tillsammans med triggerpunktsbehandling, mobilisering och stretch. Behandlingsplanen är individuellt anpassad baserat på undersökningen. Efter behandlingen får du verktyg för att arbeta hemma för att underlätta din väg mot ökat välbefinnande.

  Vad är effekterna av medicinsk massageterapi?

  Genom terapeutens olika grepp och rörelser stimuleras blodcirkulationen, vilket gör musklerna mer elastiska och starka. Detta hjälper dig att återfå eller bibehålla rörlighet, och musklerna upplevs inte lika spända. Ökad cirkulation bidrar också till en mer syrerik miljö i blodet, vilket kan ha positiva effekter på tillstånd som spänningshuvudvärk och yrsel. Dessutom frisätter kroppen hormonet oxytocin under massagen, vilket hjälper dig att slappna av och minskar nivåerna av stresshormoner i kroppen.

  Vad är dry needling och hur ingår det i medicinsk massageterapi?

  Dry needling är en terapi som använder nålar för att nå djupare vävnadslager. Målet är att stimulera blodcirkulationen och frisätta toxiner i musklerna. Genom att placera nålen i en triggerpunkt framkallar vi en lokal ryckning i muskeln, vilket leder till avslappning och förbättrad cirkulation. Dry needling fungerar utmärkt som ett komplement till medicinsk massageterapi och kan hjälpa till att återställa funktionen i muskler som varit nedsatta av aktiva triggerpunkter.