Medicinsk Massageterapi  |  MediYoga  |  Migrän & Huvudvärksyoga  |  YinYoga

YinYoga & Medicinsk yoga i Halmstad

För ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

MediYoga är en form av terapeutisk Yoga

Medicinsk Yoga är en form av terapeutisk Yoga, utformad i Sverige utav grundaren Göran Boll. Några utav de vetenskapliga studier som gjorts i Sverige har visat tydliga effekter på bl.a. stress, ospecificerad ryggsmärta, sömnproblem, förmaksflimmer och högt blodtryck. I den Medicinska yogan ligger andningen i fokus, som en röd tråd genom övningarna.

I samband med att du får en ökad kroppskännedom och blir mer medveten om vad som passar i just ditt liv, hittar du kanske även vägen till en ökad livskvalitet.

Vi går igenom tre baspass och avslutar varje pass med meditation (MediYogas baspaket).

Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker. De hjälper dig att skapa en ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag. Varmt välkommen till oss för yoga i Halmstad.

Kom ihåg att MediYoga kan utnyttjas i friskvårdbidraget!

Vi är utbildade i medicinsk yoga.

Vi erbjuder prova på gratis i mån av plats, förbokning krävs. Drop-in samt 8-kort (i mån av plats) till MediYogan.

FaR – fysisk aktivitet på recept

Vid fysiskt aktivitet FaR erbjuder vi 20% rabatt på MediYogakurserna och Migrän & HuvudvärksYogakurserna.

Läs om FaR här

”Kom till en dukad sal med mattor och tillbehör, det enda du behöver ha med dig är dig själv. I väntrummet finns det tillfälle för en rogivande kopp te som vi bjuder på innan passet startar, välkommen!”

YinYoga

Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.

När passar yinyoga?

Yinyoga passar alla. Med hjälp av props, olika hjälpmedel såsom filtar och bolster, kan du anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar. När du har långvarig stelhet och smärtproblematik i kroppen, känner dig trött, överstimulerad, har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar, känner ett behov av att fylla på med energi och/eller har för mycket energi.

Migrän & HuvudvärksYoga

Migrän & Huvudvärk är något många av oss lever med, det tar vår energi ifrån oss och tillåter oss inte alltid att leva som vi vill.

I denna kurs får du Specifika övningar för just migrän och spänningsrelaterad huvudvärk.

Du får även insikt i orsakerna till huvudvärk och en verktygslåda med övningar att arbeta med hemma mellan gångerna.

Det handlar om enkel yoga och meditation som du kan utföra regelbundet för att bli fri från din huvudvärk/ migrän.

”Jag är själv Migräniker och har levt med spänningshuvudvärk i större delen av mitt liv. När jag började med MediYoga skedde en tydlig förändring, den största kom sedan när jag började min resa i yoga mot just migrän/ spänningshuvudvärk.  Nu kan jag kontrollera och avleda min huvudvärk, jag kan också om jag kommer på det i tid stoppa ett migränanfall med hjälp av mina yogaövningar och meditation.” <

– Jenny Arheden

Barnyoga

Barnyogan riktar sig till barn mellan 3-6 år, vi fokuserar på avslappning, lugn och ro. Detta kombineras med rörelser i lugn form.
Eftersom många av oss lever i en vardag fylld med olika händelser, stora barngrupper på förskolan, aktiviteter i grupp, teknikens input mm vill vi ge barnet en möjlighet till en stunds avslappning. Det består av lugna övningar en vila/avslappning som är helt prestationslösa, det viktigaste är att det känns bra för varje barn.

Våra yogapass

 

”Kom till en dukad sal med mattor och tillbehör, det enda du behöver ha med dig är dig själv.
I väntrummet finns det tillfälle för en rogivande kopp te som vi bjuder på innan passet startar, välkommen!”

Vårterminens schema:

Start v. 6

YinYoga

Tisdagar 18:00 – 19:15 – 8 tillfällen med Lotta Johansson  (1560:-)

MediYoga
Torsdagar
17:30 – 18:45 – 8 tillfällen  med Jenny Arheden (1560:-)

Klippkort på 8 tillfällen går att köpa

Välkommen till Arheden Hälsa för massage och avslappning.
Välkommen till Arheden för barnyoga.
Välkommen till oss på Arheden Hälsa i Halmstad.

Kasten Rönnowsgatan 10, Halmstad

info@arhedenhalsa.se

0733 96 85 10